Mozdulatműhely / 8200 Veszprém, Dózsa György u. 23. +36 20 9106 522 +36 20 245 8306

Mozdulatműhely

Evminov-gerinctorna

Vyacheslav Evminov az ukrán evezősválogatott kapitánya évtizedekkel ezelőtt, orvosok és gyógytornászok segítségével dolgozta ki azt a gerinc-rehabilitációs módszerét, ami állandó derékfájdalmára műtét nélküli megoldást jelentett. Az általa kifejlesztett segédeszköz az Evminov-profilaktor, mely ötvözi az antigravitációs padok előnyeit, azonban nem engedi a gerincet stabilizáló szalagrendszer túlnyújtását. A padon végzett nyújtás biztonságosan, a porckorongok sérülésveszélye nélkül végezhető, a porckorongok távolításával egyidőben a gerinc körüli mélyizmok aktiválása, és erősítése is megtörténik. Az Evminov módszerrel végzett torna eredményeként a gerinc stabilabbá válik, miközben a csigolyák közötti porckorongok is regenerálódnak.

Az Evminov-torna során a csigolyákat fokozatosan adagolt és kontrollált nyújtó gyakorlatokkal távolítjuk egymástól, ezzel lehetőséget adunk a folyadékot veszített porckorongok épülésére. A csigolya közti rések megnövelésével az ideggyökök nyomása csökken, ezáltal a fájdalmak csökkenthetőek, megszüntethetőek. A gyakorlatok során a „passzív” fázisban lélegzünk be, és az „aktív” fázisban lélegzünk ki, ezzel is elősegítve a mélyizmok aktiválását. A fájdalommentes állapot megőrzését szolgálják a profilaktoron rendszeresen végzett statikus és dinamikus gyakorlatok.

A profilaktor használatának elsajátítását speciálisan képzett szakember vezeti, aki a profilaktor dőlésszögét és a rajta végzett, könnyített vagy nehezített feladatokat a vendég igényeihez, felkészültségéhez igazítja.

Az Evminov profilaktor rendszeres használatával a degeneratív eredetű gerincbetegségek által okozott fájdalmak enyhítésében már egy-két hónap alatt is jelentős és tartós javulás érhető el.

Az Evminov tornát ajánljuk elsősorban:

  • Az ülő munkát végzőknek, mert segít megelőzni a derék, váll, és hátfájás, valamint a porckorongsérv kialakulását,
  • Sportolóknak, hiszen minden mozgás alapja az egészséges gerinc,
  • Gyermekeknek a helyes tartás kialakításához, a tartáshibák, és a degeneratív gerincbetegségek, valamint a gerincferdülés megelőzésére,
  • A degeneratív gerincbetegséggel küzdők számára, a fájdalmaik csökkentése érdekében,
  • és számos egyéb előnye miatt ajánljuk Mindenkinek, – amennyiben valamilyen oknál fogva nem ellenjavallt a csigolyák távolítása –  hiszen a módszer elősegíti a gerinc fiziológiás görbületeinek megőrzését, ezzel a helyes mintákkal való mozgások megtartását, az aktivitás megőrzését.

Evminov órák egyeztetése: Török Ágnes, 20 245 8306