Mozdulatműhely / 8200 Veszprém, Dózsa György u. 23. +36 20 9106 522 +36 20 245 8306

Mozdulatműhely

Manuális kezelés

A kezelés anatómiai alapokon álló, megfigyelésen, tapintásos vizsgálaton alapuló kezelési rendszer. Az alkalmazott technikák, módszerek, eszközök a szöveti regenerációt támogatják:
– fascia mobilizációs technikák,
– izomenergia technikák (M.E.T.),
– trigger-pont terápia,
– ízületi kezelések a szalag és izomrendszeren keresztül,
– ízületi mozgásterjedelem-növelő kezelési módszerek,
– proprioceptív fejlesztő mozgásgyakorlatok,
– lágyszöveti mobilizációt támogató eszközök használata (floss, köpöly, kinesio-tape)

Mitől manuális?
A kezelés fejlett tapintási (palpációs) képességen alapuló precíz, kézzel végzett technikák összessége. Folyamatosan fejlesztem tapintási (palpációs) készségemet, melynek birtokában képes vagyok felismerni és egymástól megkülönböztetni a különböző anatómiai struktúrákat, érzékelem a szöveti minőségeket és a kezelések hatására bekövetkezett változásokat. A közös munka során a tesztelés-kezelés-újratesztelés hármasa a kezelt és a kezelő számára folyamatos visszajelzést biztosít.
A kezelés olyan célzottan alkalmazott kézzel végzett (manuális) technika, amellyel a megfelelő helyen, a megfelelő intenzitással és a megfelelő ideig alkalmazva aktivizálom a test öngyógyító és regeneráló folyamatait. A kezelések során – sokszor kis lépésekben – a test újraépíti és újrarendezi önmagát, hogy fájdalmak, diszharmóniák nélkül legyen képes ellátni feladatait.

Mi a terápia célja?
Mobilizálni, majd mozgásban tartani! A kötőszöveti (fascia) lemezek egymáson való elcsúszását biztosítanunk kell! A kezelések legfontosabb célja, hogy a kezelt területen jó keringést tartsunk fent, mert ha nincs jó keringés, akkor a szövetek leépülnek, egy idő múlva elhalnak. A mozgásban tartás során minden egyes ízületünk teljes mozgásterjedelmét át kell járnunk! Erre a rendszeresen végzett, teljes testet átmozgató MOZGÁS a legkézenfekvőbb eszköz! Hosszú, jó életminőségben megélt élethez minnden nap át kell mozgatnunk egész testünket! Ez ideális esetben reggel és este is végzett kötőszövetes átmozgatás, mely soksíkú, rugalmas és nem fájhat!
Összefoglalva: jó keringés › jó funkció › jó mozgásminta › minőségi gyógyulás.